Kejup, ten lepszy :arrow: :diabelski_usmiech http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71270
Plany na przyszłość czyli jakiś fajny SUV.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez KejupSUV to tylko moja fanaberia. Do zakupu mam jeszcze troszkę czasu dlatego ciągle analizuje czy warto.
Dlaczego? SUV jest wszystkim po trochu, osobówką, ternówką, vanem, pick-upem, ale z żadnej z tych ról nie wywiązuje się idealnie. Tu najlepiej widać madrość powiedzienia, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
Komfort - każde jedno auto klasy średniej, nie mówiąc już o wyższej średniej zapewnia lepszy komfort jazdy niz zwykły SUV.
właściwości jezdne - Poza paroma SUV ami marek premium właściwości jezdne SUV-a praktycznie zawsze będą gorsze niż auta klasy średniej.
Jakość wnętrza i użyte materiały - niestety, ale większość SUV-ów ma fatalne wnętrza. Może wykonane są ona całkiem starannie, ale już użyte do tego wykonania materiały są okropne (twarde i błyszczące).
Cena - Płacisz jak za auto klasy średniej a dostajesz auto o wielkości kompakta, wykonane jak kompakt albo i gorzej o właściwościach jednych kompakta i wyższym zużyciu paliwa.
Czy jest coś, dl mnie w czym SUV- jest naprawdę dobry? Tak. Są 2 takie rzeczy. Pierwsza to lepsza poręczność w podjeżdżaniu pod wyższe krawężniki, a druga to , jak widzę, w sprawianiu że kierowca siedzący za kierownicą takiego auta czuję się bardziej macho.
Powyższe wyraża moje prywatne zdanie. Niestety ,ale SUV-y nie przypadły mi do gustu, a po przejażdżce Qasquaiem i RAV4 jeszcze bardziej utwierdziłem się w swoim zdaniu.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, ale Kaszkaj to popierdółka, znaczy crossover, a RAV to typowy średni SUV, czyli tak jak pisałeś, po trochu wszystkiego, zawsze coś tam brakuje. Tylko duże SUV-y mają stosowną ilość miejsca w każdej części, ale niestety, swoje kosztują.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Ja polecam Subaru Tribecca...
O gustach sie nie dystkutuje...jednym sie podobaja inni twierdza ze sa obrzydliwe.
Ja natomiast uwazam ze to ostatnie subaru ktore mozna nazwac japonskim.
Zawieszenie pancerne, silnik wolnossacy boxer 250KM nie powala ale daje rade sie tym przemieszczac. Trzeba tylko LPG zapodac bo 17l w miescie to norma.
Mega wygodna, praktyczna i porzadnie doposazona fura.
P.S kupilem takie zonie - mialem dosc napraw aut ktorymi jezdza moje dzieci :twisted:pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvZamieszczone przez BigPierwsza to lepsza poręczność w podjeżdżaniu pod wyższe krawężniki
jak masz w takim aucie 18 albo 17 z profilami 50 czy 40 to każdy krawężnik jest zagrożeniem ;-)Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvaudi Q7
255/55 R 18
Q3 ma 215/65 R16
A Allroad'y wychodziły na 225/55 R 17
Mała uwaga jak chcesz Allroda w kwocie 50tyś to szukaj C5 i doinwestuj bo C6 (które to występowało z silnikiem 3.0TDI) to w tej cenie same padła do dostania.
Suwy mają tą wadę że te małe są najczęściej zupełnie beznadziejne a te duże rewelacyjne tylko drogie.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez KejupSUV to tylko moja fanaberia. Do zakupu mam jeszcze troszkę czasu dlatego ciągle analizuje czy warto.
Dlaczego? SUV jest wszystkim po trochu, osobówką, ternówką, vanem, pick-upem, ale z żadnej z tych ról nie wywiązuje się idealnie. Tu najlepiej widać madrość powiedzienia, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
Komfort - każde jedno auto klasy średniej, nie mówiąc już o wyższej średniej zapewnia lepszy komfort jazdy niz zwykły SUV.
właściwości jezdne - Poza paroma SUV ami marek premium właściwości jezdne SUV-a praktycznie zawsze będą gorsze niż auta klasy średniej.
Jakość wnętrza i użyte materiały - niestety, ale większość SUV-ów ma fatalne wnętrza. Może wykonane są ona całkiem starannie, ale już użyte do tego wykonania materiały są okropne (twarde i błyszczące).
Cena - Płacisz jak za auto klasy średniej a dostajesz auto o wielkości kompakta, wykonane jak kompakt albo i gorzej o właściwościach jednych kompakta i wyższym zużyciu paliwa.
Czy jest coś, dl mnie w czym SUV- jest naprawdę dobry? Tak. Są 2 takie rzeczy. Pierwsza to lepsza poręczność w podjeżdżaniu pod wyższe krawężniki, a druga to , jak widzę, w sprawianiu że kierowca siedzący za kierownicą takiego auta czuję się bardziej macho.
Powyższe wyraża moje prywatne zdanie. Niestety ,ale SUV-y nie przypadły mi do gustu, a po przejażdżce Qasquaiem i RAV4 jeszcze bardziej utwierdziłem się w swoim zdaniu.
wg mnie podwyższone kombi typu A6 allroad, volvo xc70, subaru outback czy.. octavia scout to znacznie sensowniejsze rozwiązanie/kompromis miedzy pojemnoscią, prowadzeniem a ceną :roll:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Ja nie wiem jak suvy mogę mieć problemy z krawężnikami skoro moja octa wyjeżdża na kazdy krawężnik na który przy wyjeździe nie haczę zderzakiem a jeżdżę na 225/40R18 tak więc opinia o suvach mających problemy z krawężnikami można sobie wsadzić.... :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Czyli mówicie, że Q5 to Qpa, lepiej A6 zapodać. No to miałbym kase na c6 po lifcie tylko jaki motor? Ogólnie lubię dieslami jeździć ale czy 2.0 tdi nie będzie za słaby chyba że program od razu zapodać? I jak tam się mają skrzynie automatyczne bo mało jest z manualem?Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KejupI jak tam się mają skrzynie automatyczne bo mało jest z manualem?O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FicuA myślałeś może nad Land Roverem? Czy tylko samochody wyżej wymienione wchodza w grę?
Też myślałem nad benzynką ale jakoś nie przekonują mnie te silniki.
Zamieszczone przez maymerKejup, bierz 3.0 TDI i nie rozdrabniaj się na jakieś małe klekoty :twisted: skrzynie Tiptronic raczej nie mają złych opinii, tylko trzeba raz na jakiś czas olej wymienićSkoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Komentarz
-
-
Big, ale nic nie atakuje tak krawężników jak służbówka. Nawet SUV-y wymiękają.
W całokształcie zgadzam sie z tą opinią. Mnie zupełnie te auta nie kręcą. Moda i tyle. Jeszcze 4x4 jak jest to ok. Ale zupełnie nie rozumiem sensu ośki kupowania.
W środku jak kompakt - bez szału, jakość często też. Kejup wygodniej zdecydowanie w średniaku albo premium Ci i rodzince będzie.
Co do Q5 ja tylko przesiadywałem ( i wielce obszerne to nie jest) , kumpel troszkę latał 2011 rocznikiem i jak zepter napisał też mówił, że to twarde. Ale jest ładne. Bez dwóch zdań.
Bierz audi. Skoro takie chcesz to A6 w 2,0 albo lepiej 3,2 benzynie i się ciesz. 3.0 TDI obstawiam w tej kasie nalatane i tylko potem problemy. Po co Ci dizel (zwłaszcza , że ryzyko kupna nalatanego jest spore) przy tych przebiegach?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kejupzyli mówicie, że Q5 to Qpa, lepiej A6 zapodać. No to miałbym kase na c6 po lifcie tylko jaki motor?O3 RS tsi & e92 M3
Komentarz
-
-
No właśnie najwięcej jest A6 z tym 2.0tdi CR 170ps i może to byłby taki rozsądny wybór. Patrzałem jeszcze na A4 i tu była by C7 ale ponoć tam miejsca mniej jak w octavii :roll:
Powoli głupieję, im więcej się zastanawiam tym bardziej nie wiem :?Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KejupNo właśnie najwięcej jest A6 z tym 2.0tdi CR 170ps i może to byłby taki rozsądny wybór. Patrzałem jeszcze na A4 i tu była by C7 ale ponoć tam miejsca mniej jak w octavii :roll:
Powoli głupieję, im więcej się zastanawiam tym bardziej nie wiem :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KejupPatrzałem jeszcze na A4 i tu była by C7Zamieszczone przez BADYLA4 KOMBI C7 piękne
W Audi oznaczenia modelowe są następujące
literką B określamy "80" i A4 przy czym B1-4 to właśnie "80" a od kodu B5 to A4
literką C określamy "100" i A6 i tu od C1-3 jest "100", C4 przed liftingiem jest "100" po A6 potem już tylko A6 występowało
literka D jest zarezerwowana dla V8 i A8 z kodem D1 występował model "V8" potem od kodu D2 rozpoczęła się A8ka.
Aktualnie produkowane to:
A4 w oznaczeniu kodowym B8
A6 w oznaczeniu kodowym C7
A8 w oznaczeniu kodowym D4
Więc jak już to A4 B7 Avant (bo C7 to Audi A6)O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Big, ale nic nie atakuje tak krawężników jak służbówka. Nawet SUV-y wymiękają.
Zamieszczone przez lemoncjoza 50k to szczerze mówiąc odpuściłbym zarówno Q5, jak i A6.
Zamieszczone przez KejupPowoli głupieję, im więcej się zastanawiam tym bardziej nie wiemCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz